Xavier Malisse stopt bij Davis Cup-ploeg

Xavier Malisse (ATP 49) zal in de toekomst niet meer voor de Belgische Davis Cup-ploeg uitkomen. X-Man wil op basis van zijn recente uitslagen in de Davis Cup en in het kader van de voorbereiding van de Davis Cup 2012 de fakkel doorgeven aan de jongeren. Dat maakte de Koninklijke Belgische Tennisbond (KBTB) woensdag bekend.

De 31-jarige Malisse wil zo teamkapitein Johan Van Herck de kans geven om samen met de nieuwe generatie jongeren te bouwen aan een mooie toekomst.

'Ik verwijs daarbij naar de ontmoeting in Australië waar uiteindelijk ook een schitterende overwinning is behaald ondanks mijn afwezigheid. Ik wens de kapitein en de ploeg alle succes. Ik heb super momenten beleefd in de Davis Cup en deze zullen mij bijblijven', luidde de mededeling van de Kortrijkzaan.

Xavier Malisse behaalde enkele mooie resultaten met de Belgische Davis Cup-ploeg. Hij debuteerde in 1998 en amper een jaar later werd de halve finale in de Wereldgroep bereikt na winst van Malisse tegen de Zwitser Roger Federer (4-6, 6-3, 7-5 en 7-6).

Einde in mineur

In september eindigde het Davis Cup-verhaal echter in mineur. X-Man ging samen met de Belgische ploeg in Antwerpen ten onder tegen Oostenrijk waarna de degradatie naar de Europees-Afrikaanse zone een feit was. Malisse kwam toen enkel in de openingspartij in actie. Tegen de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer ging een zonder vertrouwen spelende Malisse kansloos in drie sets onderuit.