Davis Cup-kapitein Van Herck: 'Malisse had het moeilijk om vertrouwen op te krikken'

Davis Cup-kapitein Van Herck: 'Malisse had het moeilijk om vertrouwen op te krikken'

Foto: BELGA

Volgens Davis Cup-kapitein Johan Van Herck had Xavier Malisse (ATP 49) het de laatste tijd moeilijk om het vertrouwen telkens weer op te krikken na zijn mindere prestaties in de Davis Cup. Dat verklaarde hij woensdag nadat Malisse bekendmaakte te stoppen met de Davis Cup-ploeg.

'Xavier bracht me maandag op de hoogte van zijn beslissing om het Davis Cup-hoofdstuk in zijn carrière definitief af te sluiten. Het laatste jaar leverde hij enkele minder sterke prestaties af bij het Davis Cup-team en daarna had hij het telkens moeilijk om op het ATP-circuit zijn vertrouwen weer op te krikken. De nederlaag van België tegen Oostenrijk in de barrages van de wereldgroep was dus niet de rechtstreekse aanleiding van zijn beslissing om te stoppen, maar ik ben er zeker van dat hij na afloop van de wedstrijden voor zichzelf een evaluatie gemaakt heeft. Xavier was erg gedreven en had er alles aan gedaan om te spelen, maar als het dan tegenvalt is dat natuurlijk een enorme ontgoocheling', aldus Van Herck.

Twee leiders en enkele jongeren

De Davis Cup-kapitein ziet de toekomst echter met een gerust hart tegemoet. "Momenteel zijn er met Olivier Rochus en Steve Darcis twee leiders. Daarna volgt er een groep jongeren met onder anderen Ruben Bemelmans en David Goffin. Ik vrees dus geen leemte na het vertrek van Xavier, maar het is wel aan de jongeren om zich in de kijker te spelen. De komende maanden zullen dan ook beslissend zijn om te bekijken wie er de vrijgekomen plaats kan innemen.'

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES