OHL - Zulte Waregem: 2-2

OHL en Zulte Waregem delen de punten na spectaculair slot

OHL - Zulte Waregem Foto: Photo News

Na een draak van een eerste helft en een aangename tweede hebben OH Leuven en Zulte Waregem vrede moeten nemen met een punt. Geen van beide ploegen schiet veel op met het gelijkspel. Zowel Essevee als OHL blijven onderaan bengelen.

In een matige eerste helft was het Zulte Waregem dat het meeste initiatief nam. De jonge Jens Naessens was een gesel voor de Leuvense defensie. Tot drie keer toe zette hij Thomas Kaminski aan het werk, maar even veel keer werkte de uitstekend keepende doelman de bal in hoekschop.

Thuisploeg slapjes

Kaminski's overbuur Sammy Bossut moest zichzelf ondertussen zien warm te houden, want de thuisploeg kwam amper gevaarlijk uit de hoek. Jordan Remacle claimde wel een strafschop na licht contact met Davy De Fauw, maar scheids Gözübüyük liet doorspelen.

Het trage begintempo werd nog eens naar beneden gehaald door fouten en slordigheden aan beide kanten. Op het einde van de eerste helft was er toch nog twee keer opschudding. Eerst mocht Remacle oprukken op de rechterflank. De middenvelder legde terug op Ruytinx, die van op een tiental meter van Bossut mocht afdrukken. De poging van de Limburger strandde echter op het lichaam van De Fauw.

Even later volgde er aan de overzijde een identieke situatie, toen Chevalier teruglegde op Delaplace, die van een doelpunt werd gehouden door het lichaam van OHL-verdediger Dejmek.

Koffie deed deugd

De warme koffie had OH Leuven duidelijk deugd gedaan tijdens de rust, want de thuisploeg kwam furieus uit de kleedkamer. Na drie minuten haalde Jorn Vermeulen de achterlijn om de bal op het hoofd van de aanstormende Ruytinx te schilderen, die zijn tweede van het seizoen overhoeks binnen kopte. De bezoekers waren het noorden kwijt na de 1-0 en slaagden er niet in hun wil op te dringen.

Essevee-coach Kalezic probeerde de bakens te verzetten door Trajkovski te brengen in de plaats van Naessens, en dat leverde ook op. Na een lang uitgesponnen aanval langs de rechterkant werkte de helemaal vrijstaande Delaplace het leer gemakkelijk over de lijn.

Plots wél aangenaam

Plots besloten de twee teams er een aangenaam kijkstuk van te maken. Het spel golfde over en weer, maar de goal viel toch weer bij de bezoekers. De ingevallen Trajkovski kreeg een zee van ruimte, en knalde de bal van op dertig meter van Kaminski enig mooi in de winkelhaak.

Eén minuut later kreeg Serwy de kans om Leuven de doodsteek te geven, maar de linkermiddenvelder besloot onbegrijpelijk naast. OHL ging op zoek naar de broodnodige gelijkmaker, en vond die ook bijna via de ingevallen Azevedo. De jonge middenvelder kapte zich knap vrij en krulde de bal naar de verre hoek. Bossut geklopt, maar de dwarsligger voorkwam de gelijkmaker.

Handsbal

Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Na geharrewar in het West-Vlaamse strafschopgebied raakte Skulason de bal al liggend met zijn hand aan, Remacle zette de daarop volgende strafschop feilloos om.

Maar nog was het spektakel niet gedaan aan Den Dreef . Serwy kreeg weer veel ruimte aan de tweede paal, dit keer raakte hij het doelhout. OH Leuven reageerde via een omhaal van Ruytinx, die net over ging. Een billijk gelijkspel voor beide ploegen, die daar echter niets mee opschieten in het klassement.

Het volledige verslag en reacties leest u in Het Nieuwsblad Sportwereld. De verkooppunten in uw buurt vindt u hier.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES