Rudy De Bie: 'We zijn niet kansloos voor de titel'

Rudy De Bie: 'We zijn niet kansloos voor de titel'

Wietse Bosmans Foto: GVO

De Nederlander Lars van der Haar is zaterdag op het WK veldrijden in Koksijde torenhoog favoriet bij de beloften. Van der Haar domineerde het hele seizoen, maar werd in de WB-wedstrijd in Koksijde wel pas vierde, na zijn landgenoten Gert-Jan Bosman, Stan Godrie en Micki van Empel. 'We mogen echter niet denken dat we kansloos zijn voor de titel', verduidelijkt bondscoach Rudy De Bie .

'Je weet het natuurlijk nooit, maar in normale omstandigheden is een medaille voor de tweede of de derde plaats het hoogst haalbare. Toch mogen we niet denken dat we kansloos zijn voor de titel. In het zand gebeuren altijd rare dingen. Wietse Bosmans moet er alleen zijn kopje bij houden', is het oordeel van De Bie.

Wietse Bosmans

Het waren de voorbije weken echter niet de weekends van Wietse Bosmans. Om Belgisch kampioen te worden in Hooglede moest hij al serieus bikkelen tegen zijn ploegmakker Gianni Vermeersch. Ook in de daaropvolgende wedstrijden kon Bosmans zijn mindere vorm niet verbergen.

'Vorige week in Hoogerheide was ik niet hersteld van een zware trainingsweek. Maar ik heb de knop omgedraaid en ik ben met ambitie naar Koksijde gekomen', aldus Bosmans. 'Zand is een van mijn specialiteiten. Van deze unieke kans moet ik profiteren om een goed figuur te slaan en om beter te doen dan vorig jaar toen ik zesde werd in Sankt-Wendel. Om voldoende rust te vinden, kruip ik met een slaappilletje in bed.'

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES