België reekshoofd bij loting barrages Fed Cup

België reekshoofd bij loting barrages Fed Cup

Foto: BELGA

België zal het in de barragematchen voor het behoud in Wereldgroep I van de Fed Cup alvast niet moeten opnemen tegen Amerika, Spanje of Australië. Het team van kapitein Ann Devries werd maandag door de Internationale Tennisfederatie aangeduid als tweede reekshoofd bij de loting voor de barragematchen, op 14 februari in Londen.

De reekshoofden werden aangeduid op basis van de Fed Cup-ranking van 6 februari. Amerika is eerste reekshoofd, België tweede. Spanje en Australië zijn respectievelijk derde en vierde reekshoofd.

België kan geloot worden tegen Duitsland, Japan, Slovakije of Oekraïne. Duitsland verloor afgelopen weekend in de kwartfinales van de Wereldgroep met 1-4 van Tsjechië, Oekraïne moest met 2-3 nipt de duimen leggen voor Italië. In de eerste ronde van Wereldgroep II was Japan met 5-0 duidelijk te sterk voor Slovenië en versloeg Slovakije Frankrijk met 2-3.
De barragematchen staan in het weekend van 21 en 22 april op het programma. In datzelfde weekend worden ook de halve finales afgewerkt. Daarin neemt Rusland het thuis op tegen Servië, dat in Charleroi met 2-3 te sterk was voor België. Titelverdediger Tsjechië ontvangt Italië in de andere halve finale.

Voor de barrages voor Wereldgroep II zijn Frankrijk, Zwitserland, Zweden en Argentinië de reekshoofden. Wit-Rusland, China, Groot-Brittannië en Slovenië zijn hun mogelijke tegenstanders.