Ann Devries: 'Zeker geen ongunstige loting'

Ann Devries: 'Zeker geen ongunstige loting'

Ann Devries met Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer Foto: BELGA

België neemt het in de barrages voor het behoud in Wereldgroep I van de Fed Cup op tegen Japan. De duels worden in het weekend van 21 en 22 april in Japan afgewerkt. 'Qua loting is dit zeker niet ongunstig', meldde Fed Cup-kapitein Ann Devries na de loting aan Belga.

België werd voor de loting aangeduid als tweede reekshoofd en ontliep zo kleppers als de Verenigde Staten, Spanje en Australië.

'Het had erger gekund, maar ook de verplaatsing naar een land als Japan is natuurlijk altijd wat lastig. We gaan nu even de tijd nemen om na te denken hoe we dat concreet gaan aanpakken. Onze meisjes zijn de verplaatsingen echter gewoon door in het WTA-circuit de wereld rond te trekken', vulde Devries verder aan.

3-0 voor Japan

Japan is ook geen onbekende voor het Belgische Fed Cup-team. In het verleden stonden beide landen al drie keer (1972, 1975 en 1991) tegenover elkaar, België kon nog nooit winnen.

'Het is allemaal al lang geleden en ik ben er zeker van dat de ontmoeting deze keer helemaal anders wordt. Het gaat natuurlijk allemaal afhangen van wie er bij beide landen zal spelen. Momenteel zijn onze meisjes nog toernooien aan het afwerken, pas daarna zullen we gesprekken voeren met de speelsters.'

'Daarnaast zullen we onze tegenstander uitvoerig scouten. Hun belangrijkste speelsters kennen we natuurlijk wel. Zo speelt Wickmayer dinsdag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Doha al tegen Ayumi Morita. Dus ook op dat vlak is het geen stap in het onbekende.'


 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES