Jacques Ledure ook manager van de Belgian Cats

Jacques Ledure ook manager van de Belgian Cats

Foto: PN

Jacques Ledure neemt het management van de Belgische vrouwenbasketbalploeg op zich. Dat maakte de Belgische basketbalbond (KBBB) bekend.

Ledure is al gedurende verschillende jaren verantwoordelijk voor het management van de nationale mannenploeg. Onder zijn leiding slaagden de Belgian Lions er vorig jaar in om zich na achttien jaar te kwalificeren voor het Europees kampioenschap in Litouwen. Naast de mannenploeg krijgt hij er nu ook de verantwoordelijkheid voor de Belgian Cats bij.

'Voor de mannenploeg bestaat de opdracht er in zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap voor landenploegen van 2013 in Slovenië. Voor de vrouwenploeg geldt dezelfde opdracht. Maar de uitdaging is nog groter. De olympische ambities zijn verre van opgeborgen gezien de resultaten van de nationale jeugdploegen tijdens de voorbije jaren', klinkt het bij de KBBB.

De Belgische meisjesploegen deden het op de voorbije kampioenschappen immers uitstekend. De U18 werden in 2011 Europees kampioen. De U16 behaalden zilver op het EK en pakten goud op het EJOF.

Uitslagen & standen