VDAB vult containers met jobs

VDAB vult containers met jobs

Foto: Jobat.be

VDAB organiseert mobiele opleidingen. ‘Het gaat om opleidingslokalen die we tijdelijk opstellen op een braakliggend terrein, steeds in een regio waar een bepaalde sector op zoek is naar arbeidskrachten en waar er voldoende werkzoekenden zijn met ambities in die sector’, legt VDAB-baas Fons Leroy uit.

De opleidingslokalen, die zich in containers bevinden, verhuizen na de opleiding naar een andere gemeente. De resultaten van het experiment zijn veelbelovend. Meer dan negen op de tien cursisten vinden een job.

In een container volgen tien tot vijftien werkzoekenden opleiding. Werkgevers kunnen er hun bedrijf komen voorstellen en kennismaken met de cursisten. 'Het initiatief is kleinschalig maar efficiënt', vindt Leroy.

De twintigjarige Robin Van Nieuwenhove startte in oktober vorig jaar met een 'mobiele opleiding' tot tuinarbeider in Geraardsbergen. 'Ik wist heel weinig van tuinieren', bekent Robin, die op de middelbare school humane wetenschappen studeerde. Maar op een infovergadering over de opleiding wist tuindokter Stefaan Bingé hem te overtuigen. 'Stefaan was heel inspirerend. Hij wist echt alles over tuinen en planten, en hij zou onze leraar worden. Toen heb ik mijn keuze gemaakt.' 

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees