Vos wint Cyclocross Masters indoor

Marianne Vos heeft de Cyclocross Masters Indoor in Hasselt gewonnen. De Nederlandse wereldkampioene finishte met een voorsprong van zes seconden op haar landgenote Daphny van den Brand. Sanne Cant werd op 48 seconden derde.

De wedstrijd voor vrouwen over twintig minuten leverde een felle strijd op tussen Vos, van den Brand en Cant. De andere meisjes werden gedegradeerd tot figuranten. De drie toppers probeerden elk om beurt elkaar het leven zuur te maken. In dat geweld was Cant de eerste die moest afhaken. In de finale dacht Vos ook weg te rijden van van den Brand, maar die dacht daar in haar laatste wedstrijd anders over. Ze vocht zich in de slotronde opnieuw in het spoor van haar landgenote. In de eindfase moest ze toch toch nog plooien voor Vos.

Voorafgaand aan de wedstrijd leverde de battle of the sexes een zege van de mannen op. Niels Albert, Rob Peeters en Kevin Pauwels kregen de kloof op Vos, Van den Brand en Cant, die met veertig seconden voorsprong gestart waren, wel slechts met moeite dicht.

Corrigeer