Dit weekend rugbytopper in tweede afdeling

In eerste afdeling van de nationale rugbycompetitie lijken de kaarten bijna geschud. De meeste ploegen kunnen hun klassement veilig stellen. In tweede afdeling staat de absolute topper Anderlecht-Coq Mosan Herstal geprogrammeerd.

Dendermonde kan nog steeds op de tweede plaats in de hoogste rangschikking en in play-offs mikken, mits een haalbare overwinning bij het bijna veroordeelde Ottignies. Kituro, thuis tegen Asub, en Bosvoorde op BUC, zouden de overwinning moeten veilig kunnen stellen.

Bij een overwinning van Coq Mosan is de titel in tweede afdeling binnen voor de Waaltjes, maar indien Anderlecht wint, is alles nog mogelijk op de laatste speeldag. Spanning troef dus. Ook al omdat Luik als derde kandidaat nog kan meespelen.  Dan moeten de Luikenaars wel winnen in Laakdal, dat zich definitief kan veilig stellen.Schilde kan door een overwinning thuis tegen Visé, naar een vierde plaats opklimmen. RC Antwerp speelt haar laalste kaart uit.
Een overwinning met bonuspunt bij de voorlaatste Kibubu is dan wel noodzakelijk, zoniet degradatie naar 3de afdeling.

In derde afdedling kan Terhulpen, mits een overwinning op Bosvoorde 3 - een haalbare kaart - de titel binnen halen. Maar dan heeft Terhulpen wel de hulp nodig van Leuven dat tegen Charleroi dient te winnen.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES