Panathinaikos krijgt boete voor supportersrellen en verliest drie punten

De Griekse voetbalbond (HFF) legt Panathinaikos zware sancties op na de supportersrellen van zondag in de topper tegen Olympiacos. De ploeg verliest punten en moet een boete betalen.

De wedstrijd tussen eerste achtervolger Panathinaikos en leider Olympiacos, het team van Rode Duivel Kevin Mirallas, werd 11 minuten voor tijd bij een 0-1 stand stopgezet nadat hooligans van de thuisploeg molotovcocktails en vuurpijlen op het veld hadden geworpen. In de rellen die daarop volgden, raakten tientallen supporters en agenten gewond. Meer dan vijftig hooligans werden opgepakt.

De Griekse voetbalbond veroordeelt de feiten streng en trekt Panathinaikos drie punten af in het klassement. Bovendien moet de club uit Athene het volgende seizoen starten met twee strafpunten.

Daarnaast moet Panathinaikos de volgende vier thuismatchen zonder publiek afwerken en krijgt het een boete van 252.500 euro. Olympiacos wint de partij bovendien met 0-3.

In het aangepaste klassement heeft Olympiacos nu tien punten voorsprong op Panathinaikos. Met nog slechts vijf speeldagen te gaan, lijkt de titelstrijd in Griekenland zo goed als beslecht.