'Bruno Tobback durft geen debat aangaan in De Zevende Dag'

'Bruno Tobback durft geen debat aangaan in De Zevende Dag'

Bruno Tobback Foto: BELGA

SP.A-voorzitter Bruno Tobback heeft geweigerd om een debat aan te gaan met PVDA-voorzitter Peter Mertens tijdens het VRT-programma De Zevende Dag. Volgens Mertens waren de twee samen met de andere linkse kopstukken Wouter Van Besien (Groen) en Paul Magnette (PS) uitgenodigd voor een debat over de antwoorden van links op de crisis, maar dat gaat nu niet door.

De voorzitter van de Partij van de Arbeid uitte zijn teleurstelling op de sociale netwerksites Twitter en Facebook. 'De Zevende Dag had Van Besien, Magnette, Tobback en mij uitgenodigd voor een debat over de antwoorden van links op de crisis. Maar... jammer genoeg heeft Bruno Tobback geantwoord dat hij het niet opportuun vindt om met mij in debat te gaan (het gaat dus niet door)', schrijft Mertens op zijn Facebookpagina.

Bovendien zou het al de tweede keer zijn dat de SP.A-voorzitter zo'n debatvoorstel afslaat. 'Humo had onlangs ook al zo'n voorstel gedaan, dat door Tobback werd afgewezen (Geert Noels wilde toen wel de discussie aangaan)', vervolgt Mertens zijn verhaal. 'Nochtans vertelde Tobback in Knack deze week nog dat de 'SP.A alle antwoorden heeft op de vragen die de PVDA stelt'. Het is dan wel bijzonder jammer dat het publiek die antwoorden niet mag kennen.'

Bruno Tobback zal zondag overigens wel alleen opduiken in De Zevende Dag. Hij mag komen vertellen hoe het zijn partij vergaat in de federale regering en hoe zwaar de SP.A weegt in de tripartite.

 

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees