Niels Albert brandt kaarsje in Scherpenheuvel

Wereldkampioen veldrijden Niels Albert heeft zaterdagnamiddag de voettocht van bijna 25 kilometer tussen Tremelo en Scherpenheuvel tot een goed einde gebracht. Omstreeks 14u00 bereikte hij samen met zowat 65 andere wandelaars de basiliek. Daar werden alle deelnemers uit de supportersentourage van Albert getrakteerd op een gratis friet.

De crosser uit Tremelo had zich voorgenomen dat als hij, ondanks de tegenslagen in het begin van het voorbije seizoen, alsnog wereldkampioen zou worden hij te voet naar Scherpenheuvel zou stappen. De tocht begon 's ochtends omstreeks negen uur aan het supporterslokaal in Tremelo. Na een middagpauze in Aarschot kwamen de stappers omstreeks 14u00 toe aan de basiliek. Daar werden Niels Albert, managers Christoph en Philip Roodhooft, Roland Liboton en de andere wandelaars opgewacht door heel wat sympathisanten. Ook VRT-sportverslaggever Michel Wuyts kwam de crosskampioen groeten.

Niels Albert vond het een geslaagde onderneming. "Het is heel goed meegevallen. Echt vermoeid ben ik niet, maar je voelt wel dat je een stevige wandeling in de benen hebt. Uiteindelijk was het een leuke en sportieve dag, gezellig samen met de supporters. Een fanatiek wandelaar ga ik nooit worden. Aan de start van de Dodentocht in Bornem ga je me nooit zien. Het is ook niet de bedoeling om van de voettocht naar Scherpenheuvel een jaarlijkse gewoonte te maken. Tenzij ik nog eens wereldkampioen kan worden, dan ga ik zo'n belofte opnieuw met plezier aan." .