AA Gent deelt stevige tik uit aan Standard

AA Gent heeft Play-off 1 geopend met een 3-0-thuisoverwinning tegen Standard. Coulibaly, Ljubijankic en Mbyo zorgden voor de doelpunten. Door die zege blijven de Buffalo's in het spoor van het leidersduo Club Brugge en Anderlecht. Standard telt nu al vijf punten achterstand op AA Gent.

Sollied posteerde Brüls en El Ghanassy op de bank, maar het onbrak AA Gent allerminst aan aanvallende creativiteit in de openingsfase. Een fris voetballende thuisploeg dreigde een eerste keer via Bernd Thijs, Goreux verhinderde dat het schot van de middenvelder gevaarlijk werd. Aan de overkant had doelman Padt heel wat moeite met een schuiver van Tchite.

Na 12 minuten mocht Elimane Coulibaly juichen. De Senegalees dook in de twaalfde minuuut een heerlijke voorzet van Rafinha binnen: 1-0. Amper zestig seconden later werd de doelpuntenmaker aangetikt in de zestien door Sinan Bolat. Scheids Nzolo, die bakken kritiek kreeg  na de bekerfinale, wees niet naar de stip, Standard haalde opgelucht adem. Uit de daaropvolgende corner kon Melli bijna scoren, maar Felipe stond goed in de weg.

Tchite niet scherp

Het sein voor Standard om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Arzo verschalkte bijna zijn eigen doelman, maar Padt tikte de afgeweken bal over de lat. Meme Tchite bleef dreigen op de counter en mocht twee keer alleen op de keeper afstormen. Het vizier van de goalgetter van de rouches stond echter niet scherp. Ook spitsbroeder Mujangi-Bia wrong nog een prima mogelijkheid de nek om.

In de tweede helft verwaterde het spel en werd de wedstrijd bitsiger. Standard trok ten aanval, de thuisploeg loerde op de counter. En dat loonde voor de Buffalo's. Jesper Jorgensen veroverde de bal en stuurde Zlatan Ljubijankic in het straatje en die verschalkte Sinan Bolat met een heerlijk lobje: 2-0.

Bij Standard gingen de kopjes hangen en AA Gent kwam niet echt meer in de problemen. Vijf minuten voor affluiten maakte Mboyo het feest in het Ottenstadion compleet. ´Le petit Pelé' omspeelde doelman Bolat en legde de 3-0-eindstand vast. Verdiende overwinning voor AA Gent dat op drie punten staat van het leidersduo Anderlecht - Club Brugge. De Brusselaars ontvangen zondag nog Kortrijk. Standard telt nu al vijf punten achterstand op AA Gent.