Ken De Dycker vervangt Max Nagl bij Red Bull-KTM Team

Ken De Dycker vervangt Max Nagl bij Red Bull-KTM Team

Foto: PN

Het Red Bull-KTM Factory Racing Team maakte vandaag bekend dat het tot een overeenkomst is gekomen met Ken De Dycker. De 27-jarige De Dycker zal in het officiële KTM MX1 team de gekwetste Max Nagl vervangen tijdens de eerste vijf GP’s. Naar alle verwachting maakt hij zijn wederoptreden tijdens de GP van Frankrijk.

Vorig jaar eindigde De Dycker, die tot nog toe vijf GP’s won in zijn carrière, teleurstellend elfde  in het WK MX1. De Lubbekenaar was tijdens de GP van Limburg gekwetst geraakt aan zijn nek waardoor hij drie Grote Prijzen moest missen. Nu wil hij zich sportief revancheren.

'Dit is een droom die uitkomt', aldus De Dycker. 'Ik ben KTM, Claudio De Carli en zijn rechterhand Bengt Vanvelthoven erg dankbaar voor deze kans. Red Bull-KTM is het beste team ter wereld, nu is het aan mij om te tonen wat ik kan. Er is weinig tijd om me aan te passen aan de motor, maar ik ben er klaar voor. Valkenswaard is gelukkig ook een omloop die me ligt en de KTM kleuren mogen verdedigen is de beste motivatie die ik me kan wensen.'