Citröen niet in beroep tegen uitsluiting Hirvonen in Rally van Portugal

Citröen heeft besloten om uiteindelijk niet in beroep te gaan tegen de uitsluiting van Mikko Hirvonen in de Rally van Portugal. Dat maakte de Franse constructeur dinsdag bekend. Hirvonen won afgelopen weekend de vierde manche in het wereldkampioenschap rally, maar werd uit de uitslag geschrapt omdat bij de technische controle bleek dat de DS3 van de Fin met een onreglementaire koppeling uitgerust was.

'Een grondige analyse van het dossier heeft geen nieuwe technische elementen aan het licht gebracht. Na consultatie van de verschillende experts van Citroën Racing hebben we beslist om onze intentie om in beroep te gaan niet te bevestigen bij het beroepstribunaal van de Internationale Automobielfederatie', verklaarde Citroën in een persbericht. Citroën had twee dagen de tijd om het beroep te bevestigen.

Na de declasserring van Hirvonen werd de Noor Mads Ostberg (Ford Fiesta) tot winnaar van de rally uitgeroepen. Twee andere Ford-Fiesta-rijders, de Rus Evgeny Novikov en de Noor Petter Solberg, zijn tweede en derde. Thierry Neuville (Citroën DS3) is achtste.
De leiding in het WK is voor Hirvonens Franse teamgenoot Sébastien Loeb, die moest opgeven in Portugal. Solberg is op vier punten tweede.