Niet James Ward, wel Josh Goodall in Davis Cup-duel tegen België

Niet James Ward, wel Josh Goodall in Davis Cup-duel tegen België

Josh Goodall vervangt James Ward bij de Britten Foto: PN

Josh Goodall vervangt de geblesseerde James Ward in de Britse selectie die dit weekend België ontmoet in de Davis Cup. Dat maakte de Britse Tennisfederatie bekend.

Ward sukkelt met een rugblessure en moest daardoor zijn plaats afstaan aan de 26-jarige Goodall, die al Davis Cup-ervaring heeft. In 2009 debuteerde hij tegen Oekraïne. 'Het is een spijtige zaak voor Ward, maar Goodall is zeker klaar voor dit duel', zei de Britse kapitein Leon Smith. 'Hij heeft voldoende ervaring en is momenteel sterk aan het spelen.'

Eerder gaf Andy Murray al forfait voor het belangrijke duel tegen België. De nummer vier van de wereld gaf de voorkeur aan het ATP Masters Series-toernooi in het Amerikaanse Miami. Daar moest hij afgelopen zondag in de finale het onderspit delven tegen de Serviër Novak Djokovic. Door het afhaken van Murray werd James Ward de hoogst gerangschikte speler in de Britse selectie.
Naast Goodall maken ook Daniel Evans en de dubbelspecialisten Colin Fleming en Ross Hutchins deel uit van het Britse team.
Voor België treden Olivier Rochus, Steve Darcis, David Goffin en Ruben Bemelmans aan.


Deze ontmoeting in de tweede ronde van de Europees-Afrikaanse zone (Groep I) wordt gespeeld in Glasgow. De winnaar plaatst zich voor de play-offs van de Wereldgroep.
 

Corrigeer