Schaatsbelg Bart Veldkamp zoekt nieuwe job

Schaatsbelg Bart Veldkamp zoekt nieuwe job

Foto: PN

Ex-schaatser Bart Veldkamp is niet langer trainer bij het Nederlandse topteam TVM, dat kleppers als Sven Kramer en Ireen Wüst onderdak heeft. De zogenaamde schaatsbelg maakte na twee jaar zelf een einde aan de samenwerking.

'De afgelopen twee jaar heb ik met plezier hoofdcoach Gerard Kemkers en alle andere  TVM-leden samengewerkt', zegt Veldkamp op de website van het team. 'We hebben in die twee jaar met onze schaatsers mooie resultaten behaald. Ik kijk daar met een positief gevoel op terug. Mijn ambities reiken echter verder dan de positie die TVM mij kan bieden. Daar heb ik goed over nagedacht en uiteindelijk besloten dat ik het verstandiger vind om mijn eigen weg te gaan. Ik ga mij richten op consultancy in de schaatssport.'


Bart Veldkamp werd geboren in Den Haag maar verkreeg in 1997 ook de Belgische nationaliteit. Zo kon hij de grote concurrentie in eigen land ontlopen en voor België schaatsen.
Als schaatsbelg won Veldkamp in 1998 brons op de 5.000 meter tijdens de Olympische Spelen in het Japanse Nagano. Hij nam daarna voor België ook deel aan de Spelen van Salt Lake City en Turijn en bezorgde ons land verschillende medailles op EK's en WK's. Veldkamp won echter nooit goud.
Na zijn actieve carrière ging Veldkamp aan de slag als analist en coach.