Olivier Rochus brengt België op 0-2 voorsprong in Davis Cup-duel tegen Groot-Brittannië

Olivier Rochus brengt België op 0-2 voorsprong in Davis Cup-duel tegen Groot-Brittannië

Foto: Belga

Na de eerste dag van het Davis Cup-duel tussen België en Groot-Brittannië in de tweede ronde in Groep I van de Europees-Afrikaanse zone staat het 0-2 voor de Belgen. Olivier Rochus (ATP 59) haalde het vrijdagavond in de Braehead Arena in het Schotse Glasgow na vier zwaarbevochten sets van Daniel Evans (ATP 344). Het werd 3-6, 6-4, 7-6 (9/7) en 6-4. Steve Darcis (ATP 68) had eerder vrijdag de openingswedstrijd in vier sets gewonnen van Josh Goodall (ATP 253).

De 31-jarige Rochus moest in de openingsset meteen zijn opslag inleveren, en met een nieuwe break op 3-5 haalde Evans de set binnen. Rochus herpakte zich in set twee en kwam na twee breaks 4-1 voor. De 21-jarige Evans kwam nog terug tot 4-3, maar bij 5-4 mocht de Belg gaan serveren voor de set: 6-4 en de bordjes opnieuw in evenwicht.

In de derde set moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin kreeg Evans, die gecoacht wordt door Rochus’ ex-trainer Julien Hoferlin, twee setballen, maar Rochus bleef koel en haalde het met 9/7. In de slotset stoomde Rochus door naar 6-4.

Zaterdag komen (op papier) David Goffin en Ruben Bemelmans in het dubbelspel in actie. Het duo wacht een lastige opdracht tegen de Britse specialisten Colin Fleming en Ross Hutchins. Zondag sluiten de twee laatste enkelspelen het duel af. De winnaar van het duel in de Europees-Afrikaanse zone plaatst zich voor de play-offs van de Wereldgroep. België heeft nog één zege nodig om zich te kwalificeren.
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES