Aalstar pakt beker na onwaarschijnlijke comeback

Aalstar heeft de Belgische bekerfinale gewonnen tegen Antwerp Giants. In een superspannende basketfinale maakten de Aalstenaars een onwaarschijnlijke comeback om na een verlenging te winnen met 96-89.

Okapi Aalstar heeft de Beker van België basketbal voor mannenteams gewonnen. De Oost-Vlamingen klopten in de finale in de Lotto Arena de Antwerp Giants na één verlenging met 96-89. Na de reguliere speeltijd stond het 75-75. Voor Aalst is het de eerste trofee uit de clubgeschiedenis.

De finale van de Beker van België, de 59ste editie sinds 1954, werd een bijzonder spannend duel. Bij rust stond Aalst 35-39 achter, en in het derde kwart ontbonden de Giants hun duivels, wat leidde tot een 65-51 stand. De partij leek gespeeld, maar de Oost-Vlamingen knokten voor wat ze waard waren en kwamen terug tot één schamel puntje (71-70).

Aalst deed nog beter en kwam op amper zeven seconden van het einde zelfs op een 73-75 voorsprong. De Giants sleepten via een korf van Roll op één seconde voor de buzzer toch nog verlengingen uit de brand: 75-75.

In die verlenging naam Aalst meteen het heft in handen en de Giants waren voortdurend op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk won het team van coach Brad Dean met zeven punten verschil (96-89). Kevin Kruger werd topscorer met 31 punten. Op de erelijst volgt Aalst Bergen op.

Uitslagen & standen