Microsoft telt af naar einde Windows XP

Microsoft telt af naar einde Windows XP

Foto: Microsoft

De Amerikaanse softwaregigant Microsoft is gestart met de 'countdown' naar het einde van alle ondersteuning voor het besturingssysteem Windows XP (en Office 2003). De exit uit het besturingssysteem werd vastgelegd op 8 april 2014. Dat kondigde marketing director Stella Chernyak maandag aan op de blog van het bedrijf. Microsoft wil zo de gebruikers aanmoedigen om meer recente systemen te hanteren.

Windows XP kwam in 2001 op de markt en wordt sinds de zomer van 2008 niet meer verkocht. Eind 2006 zag de zwaar bekritiseerde opvolger Vista het levenslicht. In 2009 bracht Microsoft dan Windows 7 uit, dat de computergebruikers wel wist te bekoren.

Momenteel werkt het informaticabedrijf aan het nieuwste besturingssysteem Windows 8. Dat systeem zal zowel aan draagbare apparaten als aan kantoorcomputers aangepast zijn. Het systeem wordt vermoedelijk in de komende maanden uitgebracht.
 
'Windows XP en Office 2003 waren formidabele instrumenten voor hun tijd, maar het technologische klimaat is geëvolueerd', aldus nog Chernyak.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees