Haedo sprint naar de zege in GP Denain

Haedo sprint naar de zege in GP Denain

archiefbeeld Foto: AFP

De Argentijn Juan José Haedo heeft donderdag de 53e editie van de Grand Prix Denain Porte du Hainaut gewonnen.

Na 199 kilometer met start en aankomst in het Noord-Franse Denain was de 31-jarige Haedo de snelste van een peloton van een veertigtal renners. De Deen Alex Rasmussen (Garmin-Barracuda) werd tweede, de Italiaan Andrea Guardini (Farnese Vini-Sella Italia) vervolledigde het podium. Op de erelijst volgt Haedo de Fransman Jimmy Casper op.

Na amper drie kilometer wedstrijd trokken de Fransen David Boucher en Rémi Cusin in de aanval en na een kwart koers was de voorsprong van het tweetal reeds opgelopen tot 9:15. Het sein voor het peloton om het tempo stelselmatig op te voeren. Boucher en Cusin mochten de vijf plaatselijke ronden aansnijden met nog 2:15 voorsprong op de grote groep.

Tosh Van der Sande


Met nog 25 kilometer te rijden moest Cusin er voorin af en trok Tosh Van Der Sande in de tegenaanval. Hij vervoegde Boucher maar het kersverse leidende duo werd net voor het ingaan van de laatste ronde gegrepen, waarna er een algemene hergroepering volgde.
Jimmy Engoulvent versnelde daarop met in zijn gezelschap Clément Koretzky. Ook deze twee Fransen zongen het niet uit tot aan de eindmeet, maar hun uitval zorgde er wel voor dat het peloton in verschillende stukken brak. Een eerste deel bestond uit zowat 40 renners. De mannen van Farnese Vini en Europcar counterden elke mogelijke uitval en in de daaropvolgende sprint maakte Juan José Haedo het knap af.

Uitslag

1. Juan José Haedo (Arg/Saxo bank) de 199,1 km in 4u38:13
2. Alex Rasmussen (Den)
3. Andrea Guardini
4. Fabien Bacquet (Fra)
5. Arnaud Demare (Fra)
6. Guillaume Boivin (Can)
7. Kenny van Hummel (Ned)
8. Denis Flahaut (Fra)
9. Matteo Pelucchi (Ita)
10. Jimmy Casper (Fra);


 

Corrigeer