Food

Salade van asperges met zalmrollade en zalmeitjes

Salade van asperges met zalmrollade en zalmeitjes

Foto: Heikki Verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Voorgerecht
Nodig (4 personen)


- 250 g rauwe zalm om te cutteren
- 250 g gerookte zalm
- 1 puntje van de koffielepel cayennepeper
- 12 witte asperges
- Salade naar keuze en wat jonge scheutjes
- 3 el notenolie
- 1 el champagneazijn
- klein potje zalmeitjes (verkrijgbaar in verschillende kleuren, ik koos oranje)

Bereiding
- Asperges schoonmaken en schillen, het uiteinde afkraken. In vieren snijden, het liefst met schuine sneden. De stukjes 1minuut garen in kokend water. Afgieten. Even aanstoven in notenolie, afkruiden met peper en zout en afwerken met een lepel champagneazijn.
- Snij 4 escalopes (dunne lapjes) af van de verse zalm en doe de rest in de blender, samen met de gerookte zalm. Cutteren (machinaal fijnsnijden) en op smaak brengen met cayennepeper (geen zout, de gerookte zalm bevat er al genoeg).
- Leg een sneetje zalm op een strook aluminiumfolie en bestrijk het met 2el mengsel vanuit de blender. Vast opdraaien van onder naar boven en goed opspannen door linker- en rechterkant in tegenovergestelde richting op te draaien. Twee uren laten opstijven in de koelkast. Ontdoen van folie en in schijven snijden. De zijkanten lichtjes rollen in de zalmeitjes.
- Schik enkele schijfjes zalmrollade op een bord (rechtopstaand en liggend). Werk af met stukjes asperge, salade en jonge scheutjes. Serveer er een blond biertje bij.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be