Toch nog suspens aan de top van het klassement in het nationale rugby

Alhoewel aanstaande zondag de laatste speeldag in de reguliere competitie is gepland, zullen er nadien nog vraagtekens overblijven.

Zo staat er op 22 april nog de uitgestelde topper Bosvoorde-Kituro gepland en die wedstrijd beslist vermoedelijk over de rangschikking voordat de play-offs beginnen.  Hierin speelt de nummer 1 tegen de nummer 4 en 2 tegen 3 met het belangrijke thuisvoordeel.

Dendermonde zou nog op de eerste plaats kunnen eindigen, maar dan moet er nu zondag al gerekend worden op een uitschuiver van Bosvoorde tegen Soignies. Dat zien wij niet gebeuren. En de Oostvlamingen zelf moeten thuis winnen in de topper tegen leider Kituro.
En die kans zit er wel in, wat dan ook de tweede plaatst oplevert. De overige wedstrijden, Asub-Ottignies en Frameries-BUC, zijn van geen belang meer.  Ottignies daalt naar tweede afdeling.

Ook beslissing in tweede


In tweede afdeling - waar er geen play-offs worden gespeeld - wordt ook alles op de laatste speeldag beslist. Leider Coq Mosan Herstal ontvangt Schilde Diabolos, de ploeg in vorm, en dient te winnen om alsnog de titel te behalen. Naaste achtervolger Luik zou geen problemen mogen hebben met Kibubu. De Vlaamse derby RC Antwerp-Laakdal wordt niet gespeeld. Laakdal geeft forfait.

Terhulpen heeft puntje nodig

Ook in derde afdeling is de titel officieel nog niet toegekend. Terhulpen dient nog een puntje te behalen en zal dit zeker doen in de thuiswedstrijd tegen RC Leuven. Naaste achtervolger Charleroi zal het iets moeilijker krijgen tegen Bosvoorde 3. De Vlaamse derby hier, Celtic Brussels tegen Gent , is van geen belang meer. Gent zakt naar de regionale afdeling.

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES