Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un houdt eerste televisietoespraak

In Noord-Korea heeft de nieuwe machthebber Kim Jong-Un zondag in Pyongyang zijn eerste televisietoespraak gehouden. De jongste telt uit de Kim-dynastie sprak zijn volk toe naar aanleiding van de militaire parade ter ere van de honderdste verjaardag van zijn grootvader Kim Il-Sung, de stichter van de communistische staat.

Kim Jong-Un betuigde zijn respect aan "de grote kameraden" Kim Il-Sung en Kim Jong-Il, zijn vader die eind vorig jaar overleed. Getooid in een zwart pak in ’Mao-stijl’, hield de nieuwe machthebber zijn toespraak op een tribune waarlangs tienduizenden soldaten defileerden in een groots opgezette militaire parade.

De toespraak verliep in de gekende Noord-Koreaanse stijl. "Op weg naar de eindoverwinning! " riep hij uit, met de vinger wijzend naar de militairen die hem toejuichten door onophoudelijk "Mansei" of "lang leven" te scanderen.

De staatstelevisie toonde voorts ook de beelden van het defilé: duizenden marcherende soldaten en een overvloed aan rode vlaggen op het immense Kim Il-Sungplein.

Vrijdag viel de omstreden Noord-Koreaanse rakettest letterlijk in het water.
 

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees