Chinese tafeltennissers zullen olympische titels niet verdedigen

De Chinees Ma Lin zal zijn olympische titel in het tafeltennis deze zomer niet verlengen in Londen. Hij is niet geselecteerd voor het ultieme kwalificatietoernooi in Hongkong, zo maakte de Internationale Tafeltennisbond (ITTF) woensdag bekend.

 China mag in Londen maximaal drie mannelijke spelers afvaardigen. Op basis van hun ranking in juni 2011 (na het WK in Rotterdam) zijn Wang Hao en Zhang Jike rechtstreeks geplaatst. Het derde ticket kan China verdienen op het Aziatische kwalificatietoernooi in Hongkong, dat dit weekend plaatsvindt.

Het land mag daarvoor een speler afvaardigen. De keuze viel op Ma Long, het huidige nummer 1. Die lag voor de plaats in balans met Ma Lin, maar de olympisch kampioen wordt
gepasseerd omdat hij al maanden met een serieuze vormcrisis worstelt.

Overigens zal ook de titelverdedigster bij de vrouwen niet naar Londen afreizen. De Chinese Zhang Yining zette in 2009 na het WK in Yokohama een punt achter haar carrière. Eerder deze maand werd ze voor het eerst mama.

Zoals bekend is ook België vertegenwoordigd in het olympisch tafeltennistoernooi. Jean-Michel Saive neemt in Londen deel aan zijn zevende opeenvolgende Spelen.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES