Ruit kapot door onschadelijk maken verdacht pakket

Geen explosieven in verdacht pakket in justitiepaleis in Brussel

Geen explosieven in verdacht pakket in justitiepaleis in Brussel

Foto: BDW

BRUSSEL - Het verdachte pakket dat donderdagvoormiddag is aangetroffen in het Brusselse justitiepaleis is door DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, met een gecontroleerde explosie onschadelijk gemaakt. Daarbij is een ruit van het paleis gesneuveld. Het pakket, een plastic fles met elektriciteitsdraden, stond op de eerste verdieping aan zaal 01.32 van het hof van beroep en bevatte geen explosieven.

Volgens het Brusselse parket zijn er donderdag rond 8.40 uur meerdere telefonische oproepen binnengelopen bij de Brusselse lokale politie en bij de 101-centrale. Daarin werd gezegd dat er in het justitiepaleis explosieven lagen. De veiligheidsdiensten van het paleis, die vermoeden dat er een link is tussen het bomalarm en het lopende terrorismeproces, hebben daarop het gebouw doorzocht en op de eerste verdieping een verdacht pakket met elektrische draden aan vastgemaakt aangetroffen. 

Het bleek te gaan om een fles waaraan elektrische draden waren vastgemaakt. Volgens de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, was het totaal onschadelijk.

De Brusselse lokale politie heeft intussen een onderzoek geopend naar de bommelding. Het gerechtelijk lab zal daarvoor nog ter plaatse komen om een sporenonderzoek uit te voeren op de plaats waar de fles werd achtergelaten. Ook de beelden van de bewakingscamera's van het justitiepaleis zullen worden geanalyseerd.

Het paleis, dat in de loop van de voormiddag al gedeeltelijk opnieuw was opengesteld, is rond 11.30 uur volledig vrijgegeven.

 

 

 

 

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees