Man uit Herentals moet voor assisen verschijnen voor moord op vriendin

HERENTALS - De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft Stefan R. (38) uit Herentals donderdag naar het Antwerpse hof van assisen verwezen voor de moord op zijn partner Cindy V. (37). Hij had haar vorig jaar met een mes gedood in haar woning aan de Kleerroos in Herentals.

Het koppel was op het moment van de feiten 2,5 jaar samen, maar het boterde niet echt meer. Stefan wilde er een punt achter zetten en ging op 8 mei 2011 naar Cindy om zijn spullen op te halen. Het kwam echter tot een hoog oplopende ruzie in de badkamer. Stefan pakte een mes en sneed de keel van zijn vriendin over. Hij stak haar ook twee keer in de borst. De man was daarna gevlucht.

Het was het zesjarige dochtertje van Cindy dat het levenloze lichaam van haar moeder aantrof. Zij was op het moment van de steekpartij beneden tv aan het kijken, maar was geen getuige van de feiten. Stefan gaf zich de volgende dag aan bij de politie.

Zijn advocaat betwistte de voorbedachtheid en vroeg een herkwalificatie naar doodslag, maar de kamer van inbeschuldigingstelling besliste om hem toch te verwijzen voor moord. Stefan zit nog altijd in voorhechtenis en blijft dat ook in afwachting van zijn proces.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees