Ann Devries: 'Het wordt ervaring tegen jeugd'

Het Belgische Fed Cup-team staat dit weekend voor een moeilijke opdracht in het duel in Tokio tegen Japan in de play-offs van de Wereldgroep. Door de onbeschikbaarheid van Kim Clijsters, Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens, is kapitein Ann Devries met een piepjonge selectie naar het land van de rijzende zon afgereisd.

Zaterdag opent Alison Van Uytvanck (WTA 274) het duel met een partij tegen Ayumi Morita (WTA 83). Aansluitend moet Tamaryn Hendler (WTA 203) de baan op tegen de 41-jarige veterane Kimiko Date-Krumm (WTA 84).

'Het wordt interessant, want het zijn jonge speelsters die tegen heel ervaren tennissters uitkomen', verklaarde Devries vrijdag op de loting. 'Dit wordt ongetwijfeld een hele ervaring voor ons team', klonk het.

'We hebben inderdaad een jong team en het staat buiten kijf dat wij hier de underdog zijn', stelde Hendler, met haar negentien lentes de ouderdomsdeken in de selectie (Van Uytvanck en An-Sophie Mestach zijn achttien, debutante Ysaline Bonaventure pas zeventien). 'We zullen voor elk punt moeten knokken. We trainden uitstekend en zullen ons uiterste best doen'
.
De Japanners van hun kant zitten vol vertrouwen. 'We hebben een heel ervaren team en kijken met vertrouwen uit naar dit duel', aldus kapitein Takeshi Murakami. Een zege zou Japan in 2013 overigens voor het eerst in zes jaar opnieuw naar Wereldgroep I brengen. België moet deze play-off spelen nadat het in februari in de kwartfinales met 2-3 verloor van Servië.

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES