Peter Croes 23ste op EK triatlon

Het is bij de mannen op het EK kwartriatlon in de Israëlische havenstad Eilat geen onverdeeld succes geworden. Eerste Belg werd Peter Croes op de 23ste plaats. Simon De Cuyper finishte als 29ste. Willem Brems staakte de strijd na een val met de fiets. De Europese titel ging voor de derde maal naar de Spanjaard Javier Gomez voor de Russen Bryukhankov en Vasiliev.

Na het zwemmen splitste het deelnemersveld zich in drie groepen. Na twee ronden vond de groep met Croes aansluiting met de kopgroep, terwijl de groep met De Cuyper nog een kloof van 50 seconden goed te maken had. De Leuvenaar kreeg in het achtervolgingswerk heel wat assistentie van Pieter Heemeryck, die de race nog als 35ste zou uitlopen. Het was pas in het zicht van de laatste wissel dat, op twee aanvallers na, alles weer samenliep.

In de loopfinale roerde Gomez meteen de aanvalstrom. Croes begon als vierde aan de slotloop maar verloor almaar meer veld. Hij zou uiteindelijk op 3'21” van de winnaar eindigen. 'Vorige week heb ik nog vier dagen in bed gelegen', vertelde Croes. 'Ik was zelfs anderhalve kilo kwijt. Met als gevolg dat ik in die periode veel te weinig kilometers heb kunnen trainen.'

 

Corrigeer