Belgisch Fed Cup-team degradeert naar Wereldgroep II

België komt in 2013 uit in Wereldgroep II van de Fed Cup tennis. De Belgische meisjes staan in hun ontmoeting in Tokio tegen Japan in de play-offs van de Wereldgroep na het derde enkelspel immers op een onoverbrugbare 3-0 achterstand. Het was Ayumi Morita (WTA 83) die Japan zondag het beslissende derde punt schonk na een 7-5, 6-2 zege op Tamaryn Hendler (WTA 203). De partij duurde 1u28.

Hendler, met haar negentien lentes de oudste Belgische speelster in Japan, bood in de eerste set in het Ariake Coliseum nochtans knap weerwerk tegen de drie jaar oudere Morita. In de tweede set was de veer echter gebroken bij onze landgenote en stoomde de Japanse door naar 6-2 setwinst.

Zaterdag al had Morita met tweemaal 6-4 van Alison Van Uytvanck (WTA 274) gewonnen en was Hendler met 6-1 en 6-4 onderuit gegaan tegen Kimiko Date-Krumm (WTA 84). Het vierde enkelspel en het afsluitende enkelspel van zondag zijn enkel nog voor de statistieken.

De piepjonge Belgische ploeg van kapitein Ann Devries, die het in Japan zonder Kim Clijsters, Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens moest zien te rooien, woog zoals verwacht een tikkeltje te licht voor Japan en degradeert zo uit de Wereldgroep, waar de acht beste landen ter wereld in spelen. België zat sinds begin 2011 opnieuw in die Wereldgroep. De Japanse vrouwen promoveren voor het eerst sinds 2007 naar de Wereldgroep.

Meest Gelezen Sport