Alison Van Uytvanck redt Belgische eer

Fed Cup-duel Japan-België eindigt op 4-1 na Japanse zege in dubbelspel

Fed Cup-duel Japan-België eindigt op 4-1 na Japanse zege in dubbelspel

Foto: AFP

De Fed Cup-ontmoeting tussen Japan en België in de play-offs van de Wereldgroep is op 4-1 geëindigd. Kimiko Date-Krumm en Rika Fujiwara haalden het zondag in de slotwedstrijd in het Ariake Coliseum in Tokio na 1u03 met 6-2 en 6-4 van de jonge Belgische tandem Ysaline Bonaventure en An-Sophie Mestach, respectievelijk zeventien en achttien jaar oud. Japan promoveert naar de Wereldgroep, België degradeert naar Wereldgroep II.

Japan was na de eerste drie enkelspelen al zeker van de promotie. Zaterdag had Ayumi Morita (WTA 83) met tweemaal 6-4 van Alison Van Uytvanck (WTA 274) gewonnen en was Tamaryn Hendler (WTA 203) met 6-1 en 6-4 onderuit gegaan tegen Date-Krumm (WTA 84).

Van Uytvanck redt eer

Het duel tussen de 18-jarige Vlaams-Brabantse en de twee jaar oudere Nara telde enkel nog mee voor de statistieken, aangezien Ayumi Morita (WTA 83) Japan eerder op de dag al op een beslissende 3-0 voorsprong had gebracht. Dankzij haar 7-5 en 6-2 overwinning op Tamaryn Hendler (WTA 203) bezegelde ze het lot van de Belgische meisjes, die naar Wereldgroep II degraderen.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES