Van Persie Engels profvoetballer van het jaar

Robin van Persie is zondagavond door de Engelse associatie van profvoetballers uitgeroepen tot speler van het jaar. De 28-jarige Nederlandse aanvaller van Arsenal is bezig aan een voortreffelijk seizoen, waarin hij al 27 competitiedoelpunten maakte.

Van Persie toonde zich zeer ingenomen met de uitverkiezing. 'Als andere mensen zeggen dat je de beste bent, is dat al bijzonder, maar helemaal als zelfs je tegenstanders dat vinden', reageerde de Oranje-international. 'Het is heel speciaal omdat je week in week uit tegen hen speelt en iedere voetballer er alles aan doet om te winnen. Als ze dan aan het eind concluderen dat ik de beste ben, is dat een grote eer.'

Kompany

Het elftal van het jaar bestaat naast van Persie en Kompany uit Joe Hart (Eng/Manchester City), Kyle Walker (Eng/Tottenham), Fabricio Coloccini (Arg/Newcastle), Leighton Baines (Eng/Everton), David Silva (Spa/Manchester City), Yaya Toure (Ivo/Manchester City), Gareth Bale (Wal/Tottenham), Scott Parker (Eng/Tottenham) en Wayne Rooney (Eng/Manchester United). Kyle Walker is jongere van het jaar.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES