België eerste reekshoofd bij loting voor Wereldgroep II Fed Cup

België eerste reekshoofd bij loting voor Wereldgroep II Fed Cup

Foto: AFP

België is bij de loting voor de Wereldgroep II van de Fed Cup 2013 eerste reekshoofd. Dat maakte de Internationale Tennisfederatie maandag bekend. De loting vindt plaats op 6 juni, in de marge van Roland Garros in Parijs.

België degradeerde uit de Wereldgroep na het 4-1 verlies afgelopen weekend in en tegen Japan. Op de Fed Cup-ranglijst verloor het team van kapitein Ann Devries drie plaatsen en staat nu negende.
 

Bij de loting begin juni is België eerste reekshoofd. Duitsland, Oekraïne en Zweden zijn de drie andere reekshoofden. De vier mogelijke tegenstanders van de Belgen zijn Spanje, Zwitserland, Argentinië of Frankrijk.

Wereldgroep I

In Wereldgroep I, met de beste acht landen, zijn Tsjechië, Servië, Italië en Rusland de reekshoofden bij de loting voor volgend jaar. Hun mogelijke tegenstanders zijn Australië, Japan, Slovakije en Amerika.
Tsjechië, eerste, en Servië, tweede, zijn als de twee finalisten van de Fed Cup 2012 automatisch de eerste twee reekshoofden. De finale tussen beide landen staat in het weekend van 3 en 4 november op de kalender en wordt in een nog aan te duiden Tsjechische stad gespeeld.
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES