Genua moet twee duels achter gesloten deuren afwerken

De Italiaanse Serie A-club Genua moet zijn laatste twee thuiswedstrijden in de Italiaanse voetbalcompetitie, tegen Cagliari (2 mei) en Palermo (13 mei), achter gesloten deuren afwerken. Dat maakte de Italiaanse voetbalbond bekend.

Zondag moest het competitietreffen tussen Genua en Siena gedurende 45 minuten stilgelegd worden nadat de thuissupporters uit onvrede rookbommen op het veld gooiden en de doorgang naar de kleedkamers blokkeerden.

Toen de Toscaanse bezoekers na vijf minuten in de tweede helft de 0-4 tussenstand op het scorebord zetten, barstte de bom bij de thuisaanhang in het Luigi Ferrarisstadion. Na het gooien van rookbommen legde scheidsrechter Paolo Tagliavento het treffen tussen beide teams stil.

Op weg naar de kleedkamers werden de Genua-spelers in de catacomben opgewacht door hun supporters, die een uitleg eisten voor de belabberde prestatie van hun team. Genua-kapitein Marco Rossi kon de gemoederen bedaren en na 45 minuten kon de wedstrijd voortgezet worden.

Genua verloor de partij uiteindelijk met 1-4. Het verlies kostte meteen de kop van coach Alberto Malesani. Hij werd maandag ontslagen en vervangen door Luigi De Canio. Genua, dat woensdag op de 34e competitiespeeldag op bezoek moet bij AC Milan, staat momenteel zeventiende in de stand in de Serie A. Het heeft slechts één punt meer dan de achttiende, Lecce, dat op een eerste degradatieplaats staat.