Mode

Vivienne Westwood brengt collectie jurken geïnspireerd door Queen

Queen Elizabeth zit dit jaar zestig jaar op de troon en dat jubileum gaat niet geruisloos voorbij. De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood heeft voor de gelegenheid een capsulecollectie ontworpen met jurken geïnspireerd op exemplaren die de koningin zelf ooit heeft gedragen.

Westwood werd in 2006 nog geëerd met een plaatsje op de New Year Honours List en de titel 'Dame'. Dit jaar zet de extravagnte modeontwerpster op haar beurt de Queen in de bloemetjes met een feestelijke collectie, bestaande uit tien jurken en vier paar oorbellen,  die werd geïnspireerd door de jongere stijl van Elizabeth II.

Naast korsetten en draperingen, eigen aan de stijl van de ontwerpster, speelde Westwood ook met organza, zijde en satijn. En natuurlijk kon ook een vintage print van the Union Jack, die in oudere collecties al aan bod kwam, niet ontbreken.

De jurken zullen vanaf volgende maand in geselecteerde winkels verkrijgbaar zijn. De prijzen variëren tussen 650 en 3.000 Britse pond (omgerekend tussen 800 en 3.700 euro).

 

Het beste van Enkel voor abonnees