Leuvens bedrijf haalt internetextentie Deloitte en KPN binnen

Leuvens bedrijf haalt internetextentie Deloitte en KPN binnen

Foto: Sensirius

Het Leuvense internetbedrijf Sensirius heeft het beheer binnengehaald van de internetextensies van consultancybedrijf Deloitte en het Nederlandse telecombedrijf KPN. Het bedrijf beheert niet alleen ’.deloitte’ en ’.kpn’. 'In totaal hebben we 15 klanten kunnen strikken', zegt woordvoerder Hans Seeuws aan het vakblad Data News. Alles samen gaat het om ruim twintig extensies.
Sensirius heeft ruim 20 extensies in de portefeuille. Zo klopte ook de op de Nasdaq genoteerde financiële adviseur LPL Financial aan bij het bedrijf, aldus Data News. In eigen land vertrouwde de stad Gent het beheer van de internetextensie toe aan Sensirius, net als een Amerikaanse metropool. Vorig jaar werd het beheer van de .sx extensie van het caraïbische eiland Sint-Maarten binnengehaald.
 
Een technische partner zoals Sensirius doet twee dingen. Hij voorziet in de soft- en hardware die ervoor zorgt dat klanten 24/7 nieuwe internetadressen kunnen registreren onder de eigen extensie, en maakt dat die adressen onmiddellijk beschikbaar zijn op het internet. De meeste bedrijven besteden dit uit omdat de nodige technische expertise zodanig een nichedomein is.
 
'Er zijn niet zo heel veel bedrijven die dit doen', zegt Seeuws aan Belga. 'Ik ken er in Europa een vijftal. Het is een volledig nieuwe sector die zich aan het ontwikkelen is. Wij hebben het geluk dat we in de Benelux een grote speler zijn.'
 
Geïnteresseerden konden zich tot 12 april bij Icann (de internationale organisatie verantwoordelijk voor het beheer van internetadressen) kandidaat stellen voor een extensie. 'Ik hoor van verschillende bronnen dat er 2.000 dossiers voor een extensie ingediend zijn.' Hun dossiers worden nu geëvalueerd.
 

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees