Kamerlid Laurent Louis vraagt onderzoek op te schorten

Kamerlid Laurent Louis vraagt onderzoek op te schorten

Foto: *

Kamerlid Laurent Louis (MLD) vraagt de Kamer om het gerechtelijk onderzoek tegen hem te laten stopzetten. Volgens de grondwet kan de Kamer met een tweederdemeerderheid elk gerechtelijk onderzoek tegen een van haar leden laten opschorten. De Kamer heeft het verzoek van Louis naar de commissie vervolgingen verwezen.

Louis, die als enige voor zijn partij zetelt, veroorzaakte vorige week algemene verontwaardiging toen hij op een persconferentie over pedofilie foto's toonde uit het autopsierapport van Julie en Mélissa. Daarop werden vier huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar laster, eerroof en heling. Er werden documenten en computerbestanden in beslag genomen.

De advocaat van Louis, Filip van Bergen, heeft donderdag Kamervoorzitter André Flahaut aangeschreven om het onderzoek te laten opschorten. Het bestuur van MLD heeft intussen ontslag genomen.

De plenaire Kamer heeft donderdag, zoals de procedure het wil, het verzoek van advocaat van Bergen naar de commissie vervolgingen van de Kamer verwezen.

Laurent Louis zelf droeg donderdag tijdens de plenaire vergadering overigens een rood t-shirt met daarop de tekst "Libérez le MLD". Tijdens verschillende tussenkomsten profileerde hij zich als het slachtoffer van het systeem.

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees