Beauty

Meer voetoperaties door schoenenverslaving

Meer voetoperaties door schoenenverslaving

Louboutins met een hak van 16 centimeter Foto: Christian Louboutin

Steeds meer vrouwen maken een afspraak bij een plastisch chirurg voor een voetoperatie. Die moet ervoor zorgen dat ze pijnloos met torenhoge hakken kunnen rondlopen zoals Hollywoodsterren.

Bij de aan populariteit winnende voetoperaties worden een soort kussentjes in je tenen, hielen en ballen van je voet (de zone net onder je tenen) gespoten. De operaties worden vaak ook ‘Loub Jobs’ genoemd, naar Christian Louboutin. De Franse schoenengod zei vorige week nog in een interview dat pijn er nu eenmaal bij hoort als je wil pronken met hoge hakken.

Die pijn zou dankzij de voetoperaties echter tot het verleden kunnen behoren. Althans, voor even. Naar verluidt zijn de voetkussentjes na een half jaar afgesleten en dus aan vervanging toe. Het wordt dus een bijzonder dure aangelegenheid als je plat schoeisel afzweert. Voor één operatie betaal je immers om en bij de vijfhonderd euro.

Plastische chirurgen stellen dat beroemdheden met een schoenenverslaving de populariteit van torenhoge pumps, en dus ook de operaties, doen stijgen. ‘Vrouwen zien Victoria Beckham rondlopen met gevaarlijk hoge hakken en willen haar look kopiëren’, aldus Shami Thomas, woordvoerster bij het cosmeticabedrijf Transform.

Maar ook buikwandcorrecties worden steeds populairder omdat torenhoge hakken je bekken naar voren doet kantelen en je daardoor een hangbuikje kan krijgen. ‘Je houding wordt sterk beïnvloed door je schoenen, en niet altijd op een positieve manier’, aldus nog Thomas.
 

Het beste van Enkel voor abonnees