Stoomt Genk door naar tweede plaats?

Stoomt Genk door naar tweede plaats?

Foto: photonews

Racing Genk ontvangt Anderlecht in de openingsmatch van speeldag zes in Play-off 1en beide ploegen kunnen maar tevreden zijn met winst. Anderlecht in de strijd om de titel, Genk voor de tweede plaats.

Anderlecht staat wellicht voor de moeilijkste verplaatsing in deze Play-offs. Genk is de ploeg in vorm en diende Anderlecht thuis een 1-3 nederlaag toe. De Brusselaars kunnen wel moed putten uit hun overwinning op Brugge vorige zondag maar missen in Genk sterkhouders Mbokani en Wasilewski. Na deze uitwedstrijd wachten Anderlecht nog drie matchen in eigen stadion en een uitwedstrijd naar Kortrijk.

Genk kan mits winst op gelijke hoogte komen met  Club Brugge en een optie nemen op een plaats in de top twee en het bijhorend ticket voor de voorronde van de Champions League.

Club Brugge trek naar AA Gent en dat is voor de Bruggelingen zelden een makkelijke verplaatsing. Bovendien aast Gent op eerherstel na het 1-0 verlies van twee weken geleden in Brugge waarbij de ploeg een strapschop onthouden werd. Het valt ook af te wachten hoe Club Brugge de tik verwekt heeft van de topper van vorige zondag tegen Anderlecht. Bij verlies wacht Club Brugge nog moeilijke strijd om de tweede plaats.

Kortrijk en Standard lijken uitgeteld voor de eerste vier plaatsen. Kortrijk speelt onbevangen en met veel enthousiasme in deze Play-offs en kan bij winst over Standaard naar plaats vijf springen. Standard moet op eigen veld op zoek naar de eerste zege in deze Play-offs.

Play-off 2

Voor KV Mechelen staat in het burenduel tegen Lierse SK enkel nog het prestige op het spel. Lierse moet winnen om een kans te behouden op de winst in groep 2A. .Cercle kan bij OHL een serieuze stap zetten richting winst in de groep als de vereniging de wedstrijd wint.

Bergen kan volledige zekerheid krijgen over groepswinst in Play-off 2B als het wint. Zaterdag ontvangt het Zulte-Waregem dat zo goed als uitgeteld is voor groepswinst. Beerschot moet op bezoek bij Lokeren en kan best winnen om nog een kans te behouden de groep te winnen. De ploeg heeft zijn lot wel niet meer in eigen handen.

Play-off 3

Aangezien alles beslist is, wordt de vijfde wedstrijd niet meer gespeeld en kan Westerlo zich volop voorberieden op de eindronde met de tweedeklassers.

 

Programma

Play-off 1
27/04 20.30 Genk - Anderlecht
28/04 18.00 AA Gent - Club Brugge
28/04 20.30 Standard - KV Kortrijk
 

Play-off 2A
28/04 20.00 OHL - Cercle Brugge
28/04 20.00 KV Mechelen - Lierse

Play -off 2B
28/04 20.00 Bergen - Zulte Waregem
28/04 20.00 Lokeren - Beerschot AC

Play-off 3
geen wedstrijd

 

 

 

 

 

 

Corrigeer