Gianni Meersman grijpt naast ritzege in Ronde van Romandië

Jonathan Hivert Foto: REUTERS

De Fransman Jonathan Hivert (Saur-Sojasun) heeft donderdag de tweede rit in de wielerronde van Romandië (Zwi/WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 149,1 km tussen Montbéliard en Moutier was de 27-jarige Hivert de snelste in een groepsspurt bergop. Hij haalde het voor de Portugees Rui Costa (Movistar) en de Spanjaard Luis Leon Sanchez (Rabobank). Gianni Meersman (Lotto-Belisol) kwam als vierde over de streep. De Fransman Jonathan Hivert (Saur-Sojasun) heeft donderdag de tweede rit in de wielerronde van Romandië (Zwi/WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 149,1 km tussen Montbéliard en Moutier was de 27-jarige Hivert de snelste in een groepsspurt bergop. Hij haalde het voor de Portugees Rui Costa (Movistar) en de Spanjaard Luis Leon Sanchez (Rabobank). Gianni Meersman (Lotto-Belisol) kwam als vierde over de streep.

De rit naar Moutier werd gekleurd door een lange ontsnapping van Lars Bak en Christian Meier. Pas op minder dan dertig km van het einde werden ze gegrepen. Fabrice Jeandesboz en Peter Stetina probeerden het daarna maar ook zij werden 4 km voor de streep ingelopen door het peloton, waar vooral de renners van GreenEdge voor Allan Davis werkten.

De Australische spurter kwam er in de eindstrijd echter niet aan te pas in de finish bergop. Rui Costa ging van ver aan de leiding, liet Luis Leon Sanchez niet in zijn spoor komen en scheen op de overwinning op te stevenen. Maar als een duivel uit een doosje dook Jonathan Hivert op. Tegen de Fransman op topsnelheid had Costa geen verhaal.

Uitslag:
1. Jonathan Hivert (Fra/Saur-Sojasun) in 3u48:11 (gem. 39,205 km/u)
2. Rui Costa (Por)
3. Luis Leon Sanchez (Spa)
4. Gianni Meersman; 5. Ryder Hesjedal (Can); 6. Giacomo Nizzolo (Ita); 7. Daniele Pietropolli (Ita); 8. Eduard Vorganov (Rus); 9. Allan Davis (Aus); 10. Roman Kreuziger (Tsj)

Stand:

1. Bradley Wiggins (GBr/Team Sky) in 8u42:02
2. Michael Rogers (Aus) 0:07
3. Bauke Mollema (Ned) 0:09
4. Stef Clement (Ned); 5. Andrew Talansky (VSt) 0:11; 6. Luis Leon Sanchez (Spa); 7. Wilco Kelderman (Ned); 8. David Zabriskie (VSt) 0:12; 9. Simon Spilak (Slo); 10. Ruben Plaza (Spa)

Bekijk de volledige uitslag en stand op www.sportwereld.be


 

Corrigeer