Brussels Airlines werft alleen tijdelijken aan

Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is er momenteel sprake van een soort van wervingsstop. Vertrekkers worden niet vervangen; er worden alleen tijdelijke krachten aangeworven voor de zomerpiek.

De maatregel is een onderdeel van het plan 'Beyond 2012-2013' dat in november werd aangekondigd. 'Brussels Airlines wil de kosten in 2012 met een dubbel percentage (dus meer dan 10 procent) naar beneden krijgen', aldus woordvoerder Geert Sciot.

Zo moet de productiviteit omhoog, moeten de werknemers flexibeler gaan werken en wordt het vertrek van werknemers dus opgevangen met interne verschuivingen. Ander deel van het plan is de inkomsten te verhogen.

De onderhandelingen over het plan met de vakbonden zijn nog bezig, zegt Marijke Persoone van de christelijke bediendebond LBC-NVK. Bij de voorstelling van het plan had ceo Bernard Gustin al gezegd dat Brussels Airlines probeert ontslagen te vermijden.

Brussels Airlines leed vorig jaar een verlies van circa 80 miljoen euro en liet al verstaan dat ook 2012 een moeilijk jaar wordt. 'Het is niet omdat we meer passagiers lokken (+4 procent in het eerste kwartaal) dat alles goed gaat', aldus Sciot. 'De hele sector heeft het moeilijk door de economische situatie en de blijvend dure brandstof.'

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees