Zo blijft Lesley-Ann Poppe mooi

Beauty food, Lesley-Ann Poppe, Standaard Uitgeverij, 167 p., 19,95 euro Foto: *

Voeding als inwendige cosmetica, dat is het concept van Beauty food waarin Lesley-Ann Poppe lekkere, gemakkelijke en supersnelle gerechten serveert , op basis van ingrediënten waarvan is bewezen dat ze je alleen maar mooier maken.

Sashimi voor een stralende huid


Nodig (voor 4 personen)
• 300 g tonijnsteak
• 300 g zalmfilet
• 12 eetlepels Japanse sojasaus
• wasabi
• 2 lente-uitjes
• witte en/of zwarte sesamzaadjes


Doen
• Snijd de zalm en tonijn in gelijke plakjes van ongeveer 1 cm dik en 3 cm lang.
• Schik ze afwisselend trapsgewijs op de borden.
• Meng de sojasaus met een mespuntje wasabi. Proef, want wasabi is zéér pittig,
en doe er naar eigen smaak eventueel nog wat meer bij.
• Doe de sojasaus in 4 kleine potjes en zet ze mee op het bord of serveer ze apart.
• Snipper de lente-uitjes fijn.
• Strooi de lente-uitjes en nog wat sesamzaadjes over de vis.


Actieve hoofdingrediënten
Tonijn en zalm zijn vette vissoorten die massaal veel omega 3-vetzuren bevatten die bijdragen tot een mooiere en jongere huid.

Huidreinigende rode curry met scampi en zoete aardappel


Curry's en stoofpotjes zijn mijn absolute lievelingsgerechten: veel smaak, veel kleuren, snel klaar en bijna geen afwas achteraf. Bovendien lust bijna iedereen ze graag. Met dit gerecht zul je dus zeker scoren bij je gasten en familie!


Nodig (voor 4 personen)
• 20 grote scampi
• 1 sjalot
• 1 eetlepel Thaise rode currypasta
• arachideolie
• 2 dl visbouillon
• 6 dl kokosmelk
• 2 zoete aardappelen
• 1 mango
• vissaus
• sap van 1 limoen
• fijngehakte koriander


Doen
• Pel de sjalot en snipper fijn.
• Verhit op een matig vuur een beetje arachideolie en fruit de sjalot erin.
• Voeg de rode currypasta toe en laat mee fruiten. Pas wel op voor de walm want die kan je
ademhaling en je ogen irriteren.
• Blus met de visbouillon en de kokosmelk en breng aan de kook.
• Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
• Voeg ze toe en laat 5 minuten meekoken.
• Pel ondertussen de scampi en verwijder het darmkanaal.
• Voeg ze toe en laat 2 minuten meekoken.
• Schil ondertussen de mango, verwijder de steen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
• Voeg de mango op het einde toe. Breng op smaak met enkele druppels vissaus, wat limoensap en koriander.


Actieve hoofdingrediënten
Dankzij de felle kleur van de zoete aardappel kun je deze onmiddellijk herkennen als de bezitter van krachtige antioxidanten. Scampi bevatten zeer weinig calorieën en zeer veel vitamine A. Mango heeft een positieve invloed op de talgproductie en helpt dus tegen mee-eters.

Wok je mooi met champignons en broccoli
Met de voorbereidingstijd erbij, kost dit gerecht je amper 20 minuten. Super na een lange werkdag!


Nodig (voor 4 personen)
• 2 kipfilets van ongeveer 150 g per stuk
• 1 broccoli
• 250 g champignons
• olijfolie
• 1 dl kippenbouillon
• 4 eetlepels oestersaus
• peper en zout


Doen
• Snijd de kipfilets in reepjes en kruid met peper en zout.
• Snijd de broccoli in kleine roosjes. Maak de champignons schoon en snijd in vieren.
• Verhit olijfolie in een pan.
• Bak de kipfilets aan op een hevig vuur. Haal ze uit de pan.
• Doe de champignons in de pan en bak ze tot ze beginnen te kleuren.
• Voeg de broccoli toe.
• Blus met de kippenbouillon en de oestersaus.
• Voeg de kip terug toe.
• Roer goed om en laat 1 minuut sudderen terwijl je blijft roeren.


Actieve hoofdingrediënten
Broccoli barst van de antioxidanten die je huid jong en elastisch houden. Ook champignons dragen hun steentje bij, of liever hun mineralen, om je huid stevig te houden.

Eetlustremmend: rodekool en appel


Nodig (1 persoon)
• 1/8 rodekool
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel appelazijn
• 1 glas biologisch appelsap


Bereiding
• Snijd de rodekool fijn en doe in een blender.
• Voeg de honing, de appelazijn en het appelsap toe.
• Mix glad. Hoe langer je mixt, hoe fijner de structuur zal zijn.

Huidreinigend: sinaasappel, mango en gember


Nodig (1 persoon)
• 2 sinaasappels
• 1⁄2 mango
• 1 cm gember
• rietsuiker (eventueel)
• fijngehakte basilicum


Bereiding
• Pers de sinaasappels uit en doe het sap in een blender.
• Verwijder de pit van de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
• Voeg de mangoblokjes toe.
• Schil de gember en voeg toe.
• Mix glad. Hoe langer je mixt, hoe fijner de structuur zal zijn.
• Voeg eventueel een beetje rietsuiker toe als je de smoothie te scherp vindt.
• Versier met basilicum.
 

Niet te missen