Llorente held van Baskenland na late treffer tegen Sporting Lissabon

Athletic de Bilbao moest in San Mames een 2-1 nederlaag tegen Sporting Lissabon uitwissen als het deel wilde uitmaken van een volledig Spaanse finale van de Europa League. Llorente schakelde de Portugezen uit met een late treffer: 3-1. In de finale wacht het Atletico Madrid van Thibaut Courtois.

Sporting zette een goeie prestatie neer in San Mames en begon het best aan de wedstrijd, maar kwam na een kwartier toch op achterstand na een mooie volley van Susaeta. Ricky Van Wolfswinkel zorgde net voor rust voor een verdiende gelijkmaker, maar Ibai Gomez wilde niet bij gelijke stand gaan rusten enj scoorde in de 47ste minuut nog de 2-1.

Spanning was in de tweede helft dus verzekerd. Sporting speelde goed mee en verdiende misschien wel meer, maar ziet zich in de 'dying seconds' een Europese finale door de neus geboord. Athletic mag op 9 mei wel naar Boekarest, voor het eerst sinds 1977.

Fernando Llorente was al een held in het Baskenland maar door een kwalificatiedoelpunt in de 88ste minuut wordt zijn legende er alleen nog wat groter.  De lange spits maakte het verschil: 3-1.

Doelpunten:
Athletic Bilbao: Susaeta (17.), Gomez (45+1.), Llorente (88.)
Sporting Lissabon: van Wolfswinkel (44.)