Sugar Jackson kampt onbeslist op Gents Boksgala

Sugar Jackson kampt onbeslist op Gents Boksgala

Sugar Jackson Foto: VDB

De kamp tussen ’Sugar’ Jackson Osei Bonsu en de Georgiër David Makaradze bij de lichtmiddengewichten is vrijdagavond op het Gents Boksgala onbeslist geëindigd. Eerder op de avond had de Gentenaar Ismail ’Cool’ Abdoul zich in de Topsporthal wel de betere getoond van een andere Georgiër, George Tevdorashvili.

Van bij het begin van de kamp, over 6 ronden van 3 minuten, nam Makaradze het initiatief en drukte ’Sugar’ vrij snel in de touwen. Enkel tijdens de slotseconden van de eerste ronde kon Jackson een serieus offensief opzetten.

Ook in de tweede ronde kwamen de meeste slagen van de Georgiër fiks aan. Opnieuw wachtte Jackson het einde van de drie minuten af om met enkele rake combinaties uit te pakken. Daarna liep de kamp eerder gelijkopgaand. Na goed 1 minuut in de slotronde ging ’Sugar’ een eerste keer tegen het canvas na een resem fikse combinaties van Makaradze. Wat later moest Jackson nog eens op de knieën, maar uiteindelijk bokste hij de kamp uit.

De drie scheidsrechters beslisten beide boksers evenveel punten (driemaal 56-56) te geven. Dit tegen de zin van het publiek, dat de Georgiër Makaradze uitriep tot morele winnaar.
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES