Theo Bos spurt naar de zege in Ronde van Turkije

Theo Bos spurt naar de zege in Ronde van Turkije

Foto: Photo News

De achtste rit in de Ronde van Turkije is gewonnen door Theo Bos. De Nederlander van Rabobank won de massasprint van een omvangrijk peloton voor Andrew Fenn van Omega Pharma - Quick Step. De leiderstrui van de Bulgaar Ivailo Gabrovski, die de macht greep in rit drie, kwam niet meer in gevaar in deze laatste etappe.

De slotrit, die 121 kilometer lang was en start en finish in Istanboel had, werd gekleurd door een ontsnapping van Vladimir Gusev, Matteo Trentin, Damien Gaudin en Ivan Stevic. Toen op minder dan tien km van de finish de hergroepering naderbij kwam, probeerde Trentin het op zeven km van het einde te spelen zoals zijn ploegmakker Iljo Keisse een dag eerder. Maar het peloton trapte niet opnieuw in de val.

Op drie kilometer van de streep was er een valpartij die Goss en Kittel ophield. Theo Bos, die perfect gepiloteerd werd, maakte het werk van zijn ploeg af en was sneller dan de Brit Andrew Fenn (Omega Pharma-Quick.Step) en zijn landgenoot Stefan van Dijk (Accent Jobs). Jonas Vangenechten (Lotto-Belisol) kwam als tiende over de streep.

In de eindstand heeft de 34-jarige Gabrovski 1:33 voorsprong op de Kazach Alexandr Dyachenko (tweede) en 1:38 op zijn landgenoot Danail Petrov (derde).
 

Uitslag:

1. Theo Bos (Ned/Rabobank) in 2u32:35
2. Andrew Fenn (GBr)
3. Stefan van Dijk (Ned)
4. Andrea Guardini (Ita)
5. Matteo Pelucchi (Ita)
6. Alessandro Petacchi (Ita)
7. Robert Förster (Dui)
8. Juan Jose Haedo (Arg)
9. Daniele Colli (Ita)
10. Jonas Van Genechten

Eindstand:

1. Ivailo Gabrovski (Bul/Konya Torku Seker Spor) in 28u48:10
2. Alexandr Dyachenko (Kaz) 1:33
3. Danail Petrov (Bul) 1:38
4. Adrian Palomares (Spa) 1:44
5. Romain Bardet (Fra) 2:01
6. Alexander Efimkin (Rus) 2:23
7. Florian Guillou (Fra) 2:29
8. Enrico Battaglin (Ita) 2:58
9. Michal Golas (Pol) 3:02
10. William Routley (Can) 3:14Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES