Cameron houdt onschuld minister in BSkyB-affaire staande

Cameron houdt onschuld minister in BSkyB-affaire staande

Premier David Cameron (midden) in het parlement vanmiddag, met rechts van hem cultuurminister Jeremy Hunt. Foto: Reuters

Voor de beschuldiging dat de Britse minister van cultuur ongeoorloofde banden onderhield met het media-imperium van Rupert Murdoch ontbreekt ieder bewijs. Dat heeft premier David Cameron maandag volgehouden in het Lagerhuis.

Minister Jeremy Hunt moest besluiten of Murdochs bedrijf News Corp. de satellietzender BSkyB mocht overnemen. De minister van Cultuur en Media kwam in opspraak toen de Leveson-onderzoekscommissie, die de Britse perszeden tegen het licht houdt, 163 e-mails tussen Hunts naaste adviseur en een lobbyist van News Corp. openbaarde.

Uit de e-mails komt naar voren dat de minister, of een van zijn naaste medewerkers, gevoelige informatie lekte en News Corp. heimelijk steunde. Premier Cameron houdt staande dat Hunt niets valt te verwijten en weigert een afzonderlijk onderzoek naar diens handelwijze te gelasten.

Cameron bekende zondag dat hij zelf ook met News Corp.-topman James Murdoch heeft gesproken over de overname van BSkyB. Maar de premier ontkent dat hij Murdoch zijn instemming met de aankoop beloofde in ruil voor welwillende berichtgeving.
 

 

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees