Olympisch basketkampioen Amerika neemt het in Londen op tegen Argentinië en Frankrijk

Olympisch basketkampioen Amerika neemt het in Londen op tegen Argentinië en Frankrijk

Foto: AP

De Verenigde Staten zijn in de eerste ronde van de basketcompetitie op de Olympische Spelen (28 juli-12 augustus) ingedeeld in een groep met Argentinië, de olympische kampioen van 2004, en het Frankrijk van Tony Parker. Tunesië en twee andere nog aan te duiden landen zullen hoogstwaarschijnlijk moeten strijden om de vierde plaats in de groep.

De loting voor de groepsfase vond maandag plaats in het Braziliaanse Rio. De eerste vier van in totaal twee groepen gaan naar de kwartfinales. In groep B neemt vice-olympisch en Europees kampioen Spanje het op tegen Australië, Brazilië, China, Groot-Brittannië en een qualifier.

De laatste drie tickets voor de Spelen worden uitgedeeld op een kwalificatietoernooi in Venezuela, van 2 tot 8 juli. Macedonië, Rusland, Griekenland, Litouwen, Angola, Nigeria, Venezuela, de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, Nieuw-Zeeland, Jordanië en Zuid-Korea zijn daar de deelnemende landen.

Ook bij de vrouwen is Amerika de titelverdediger. China, Angola, en drie qualifiers zijn de tegenstanders in de groepsfase.

Samenstelling groepen:

MANNEN
Groep A: Verenigde Staten, Frankrijk, Argentinië, Tunesië, qualifier, qualifier
Groep B: Spanje, Australië, Brazilië, China, Groot-Brittannië, qualifier

VROUWEN
Groep A: Verenigde Staten, China, Angola, qualifier, qualifier, qualifier
Groep B: Australië, Brazilië, Groot-Brittannië, Rusland, qualifier, qualifier

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES

Uitslagen & standen