Ann Wauters ruilt Valencia voor Galatasaray

Ann Wauters ruilt Valencia voor Galatasaray

Ann Wauters Foto: Photo News

Ann Wauters speelt komend basketbalseizoen voor Galatasaray. Dat maakte het Turkse team bekend op de clubwebsite. De 31-jarige Waaslandse komt over van het Spaanse Ros Casares Valencia, waarmee ze dit seizoen de Spaanse landstitel en de einzege in de Euroleague pakte.

De 31-jarige Wauters, die een contract voor één seizoen tekende in Turkije, speelt deze zomer eerst nog in de Amerikaanse WNBA, waar ze haar lot heeft verbonden aan Seattle Storm. Ze kwam pas sinds het begin van het seizoen uit voor Valencia, waar ze haar comeback had gemaakt nadat ze in juni 2011 mama was geworden van een zoontje, Vince.

Rijk palmares

Wauters, de beste Belgische basketbalster uit de geschiedenis, stond eerder in haar carrière op de loonlijst van onder meer Aalst, Valenciennes, Samara, Moskou, Ekaterinburg en Valencia. In de WNBA speelde ze bij de Cleveland Rockers, New York Liberty en de San Antonio Silver Stars.

De center werd in haar carrière ook vijf keer verkozen tot Europees Speelster van het Jaar en won al vier keer de Euroleague. Voor haar zege met Valencia was ze in 2002 en 2004 al aan het feest met het Franse Valenciennes en in 2005 met het Russische Samara.
 


 

Corrigeer

Uitslagen & standen