Bom ontploft voor kantoren EU in Buenos Aires, geen gewonden

Een handgemaakte bom is dinsdag ontploft voor het gebouw waar de kantoren van de Europese Unie in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn gevestigd. Er is beperkte materiële schade, maar er raakte niemand gewond, zo heeft de politie meegedeeld.

Er is een onderzoek gestart. Beveiligingscamera's zouden hebben geregistreerd hoe twee mannen kort voor de ontploffing een rugzak achterlieten aan de deur van het gebouw.

Buitenlandse Zaken in Argentinië heeft de daad veroordeeld. De minister van Buitenlandse Zaken, Hector Timerman, heeft de voorbije dagen de Europese Unie er meermaals van beschuldigd zijn land te willen uitsluiten van de onderhandelingen over een vrijhandelsakkoord tussen de EU en het Zuid-Amerikaanse blok Mercosur (Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay). Dat zou een reactie zijn op de Argentijnse beslissing om het oliebedrijf YPF, dat gecontroleerd wordt door het Spaanse Repsol, te nationaliseren.

De Europese Unie heeft die beslissing inderdaad bekritiseerd, maar heeft geen gevolg gegeven aan een Spaanse verklaring waarin geopperd wordt Argentinië uit te sluiten van de onderhandelingen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees